ANNENN

Fashion, design, art and beauty passion from Hungary!

Az H&M februártól visszaveszi a használt ruhákat

2013. január 15. 18:23

MariAnn

Az H&M februártól tényleg elindítja azt a kezdeményezést, amire szerintem már mindenki, aki tényleg szeret vásárolni, régóta vár. Nekem személy szerint elég sok helyet elfoglalnak azok a ruhák, amiket egyáltalán nem hordok, de kidobni sem szeretném őket. Ezért is tűnik kézenfekvőnek az újrahasznosításuk, amire az H&M remek dolgot talált ki. Részleteket a továbbiakban olvashattok, inspirációnak pedig a tavaszi kollekció képeit választottam, hogy legyen miért szortírozni:

"Az H&M az első ruházati cég, amely nemzetközi használtruha gyűjtést kezdeményez. 2013 februárjától a vásárlók bevihetik használt ruháikat a H&M üzletekbe világszerte. A fenntartható fejlődés az H&M kínálatában fontos szerepet játszik, és a cég elkötelezte magát amellett, hogy a ruhák környezeti hatását csökkentse azok teljes életciklusa alatt.

Az H&M lesz az első divatcég, amely használtruha gyűjtést kezdeményez kiválasztott üzleteiben. A nemzetközi kezdeményezés keretein belül az H&M vásárlói hozzájárulhatnak a természeti kincsek megőrzéséhez és a környezeti hatás csökkentéséhez a textilhulladék kiiktatásával. Mindenféle ruhanemű – márkától és állapottól függetlenül – beváltható. Minden hozott zacskó ruha után a vásárló ajándékutalványt kap. Az összegyűjtött ruhákat a H&M átadja partnercégének az I:Collect-nek, amelynek megvan a megfelelő infrastruktúrája ahhoz, hogy a használt ruhákat újra feldolgozza és ezáltal újrahasznosítsa."

HM_women_02.jpg
HM_women_1.jpg
HM_men_04.jpg
HM_men_01.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amorph 2013.01.16. 14:14:09

ez mit jelent? kilóra megy? vagy rongyonként egy utalvány? lesz aki egy pulcsit ötbe darabol, hogy öt utalványt kapjon? vagy a levásárlásnál korlátozzák a felhasználható utalványok számát?

halar 2013.01.16. 14:22:44

igen, és hogyan, hova, mettől meddig? vagy ez csak egy pr fogás?

Démonmac1 2013.01.16. 14:48:44

" amelynek megvan a megfelelő infrastruktúrája ahhoz, hogy a használt ruhákat újra feldolgozza és ezáltal újrahasznosítsa."
Vagyis, újra eladja valami vállalkozó segítségével.

Meddrox 2013.01.16. 15:29:34

Kedves @Démonmac1 !
Miről szól az egész ? Ha van olyan ruhád amit kidobnál, újra lesz hasznosítva és nem a szeméttelepet növeszti. Ha egy ügyeskedő cég a jobb példányokat eladja használtruhaként, engem az sem zavar, sőt...így a feldolgozásra sem használnak +energiát.
Akit zavar hogy valaki pénzt keres azon ami neki már nem kell neki, az továbbra is elviheti használtruháshoz eladni, akik nyilván sokat nem adnak érte.
A szövegben az áll hogy mindenfélét elfogadnak, tehát elvileg eladhatatlant, full tropát is és nem kell hogy ott vásárolt legyen... Ha így van akkor szerintem remek kezdeményezés.
Nyilván nem azoknak szól akik azért nem dobják szelektívbe pl a fémdobozt mert nem kapnak érte pénzt, ellenben a gyűjtő cég jól jár.

Kászon Tomi · http://kulturjunkie.blog.hu 2013.01.16. 16:50:07

Ez egy remek ötlet, viszont ezt a hírt már nagyon sok blogon lehetett olvasni. :D
Én eddig úgy tudtam, hogy csak az ott vásárolt régi ruhákat veszik vissza.

khmm... 2013.01.16. 17:01:17

@aron_ha: szerintem Mo-on egyelőre tuti nem....!

puffancs 2013.01.16. 18:22:42

Az M&S mar regota osztonzi a vasarloit a "shwoppingra", a begyujotott ruhakat az Oxfam-nak adja, aki meg swoppingol, es mns cuccot ad le, otfont erteku mns vouchert kap, ha jol emlekszem, amit 35 font feletti vasarlassal valthat be.

puffancs 2013.01.16. 18:24:15

Plusz pontokat lehet minden shwopolaskor kapni, amit gyujthetsz, ill heti sorsolason veszel reszt

Pinkaqua Aquapink 2013.01.16. 19:16:06

Azér eddig is volt pár megoldás a megunt ruhadarabok archiválására, ne tegyünk már úgy hogy hűha, ez az egyetlen megoldás és dejó. Barinőkkel cserebere, áruházak előtt elhelyezett Máltai Szeretetszolgos konténerek, de egyenesen el lehet menni a Dankó utcába, épp hogy csak kezet nem csókolnak bármit viszel is a hajléktalanoknak. Ott az önkéntesek mindenféle egyéb ruhává, plö alsóneművé alakítják amit nem tudnak használni. Persze, ettől függetlenül a H&M kezdeményezése dícséretes.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.01.17. 08:55:56

Szívesebben adom a Vöröskeresztnek, mint egy profitorientált cégnek...
süti beállítások módosítása