ANNENN

Fashion, design, art and beauty passion from Hungary!

TONI&GUY Fashion Week Budapest

2013. április 17. 09:08

MariAnn

Második alkalommal került megrendezésre a TONI&GUY Fashion Week Budapest, ahol a 2013-as őszi és téli szezon ruháit mutatták be a magyar top tervezők. A nagyon jó helyszínnek bizonyuló Dorottya Palotában megtartott rendezvényt ma már tényleg a magyarországi fashion weeknek nevezhetjük, hiszen a rendezvény a külföldi minta alapján dolgozik, így nagyon magas színvonalat céloz meg. Jól is van ez így, kell, hogy végre valaki komolyan vegye a divatot Magyarországon, így a szombaton lezajlott divatbemutató sorozatban egy profi, tökéletesen megkomponált showt nézhettünk végig. Tényleg előre mutatták be a következő szezon ruháit a tervezők és végre létre jött egy olyan platform, ahol az amúgy szűk szakma tagjai találkozhattak egymással. Ráadásul a sajtó mellett buyerek is regisztráltak, így a magyar tervezők bízhattak abban, hogy kollekciójuk vevőre talál a bemutatók után.

A showt a Je suis belle nyitotta, Dalma és Tibi munkásságát nehéz lenne bekategorizálni, így ez a kollekció sem hasonlítható az előzőekhez, de imádnivaló volt. Különösen a puha, kötött anyagok és gyapjúszövetek, az egy kicsit a népi ünnepi hagyományokból táplálkozó, mégis modern darabok voltak a kedvenceink. (Amint megjönnek a lookbook képek, külön-külön mindegyik felvonult kollekciót részletesen megmutatjuk majd.) A bemutatók közt két órás szünetek voltak, ami azt a célt szolgálta, hogy mindegyik showra új hajat és sminket kaphassanak a modellek. Így három órakor indult Anh Tuan bemutatója, aki csodás, klasszikusan elegáns táskái mellett arannyal hímzett, India ihlette elegáns ruhakollekcióját és ékszereit is bemutatta. Ezt követte az Anda Emília által tervezett ANDA, aki  új belépőként szerepelt a már itthon ismert brandek közt. Minimalista, technikai részleteiben izgalmas kollekcióját a maszkulinitás, valamint a kifogástalan minőségben, organikus anyagokból készült ruhák jellemezték. Hét órakor Nanushka bemutatója következett, ahol a tőle megszokott stílusban laza, utcai viseletek készültek, bolyhos pulcsikkal, klassz hátizsákokkal és sapkákkal, a 90's éveket idézve. A Nanushka kabátok most is lenyűgözőek voltak. Utolsóként a USE Unused kollekció mutatkozott be, sok sztárvendéggel és egy igazán elegáns bemutatóval. Elfogult vagyok, a márkát nagyon szeretem, így számos darab megszólított, mert igazán összetett kollekciót láthattunk, különösen a sportos vonalak és a különböző anyagok kontrasztját hangsúlyozó ruhák tetszettek. Divatbemutatón nem szerepelt, de a helyszínen megtekinthető volt a NUBU 2013-as őszi-téli kollekciója is, így a bemutatók közti szünetekben bőven jutott idő a kollekció alapos átnézésére. A NUBU ruhákat a kortárs építészet inspirálta és azok geometrikus alakzatokból létrehozott mintájára és térbeli struktúrájára helyezte a hangsúlyt az őszi-téli szezonban.

Este fél tízkor léptünk ki a kapun, amely mögött egy délutánban számos izgalmas dolog zsúfolódott össze, a csodás kollekciók mellett a modellek, akik közt Srej Zsófi és kedvencünk, Kondás Kata is feltűnt, csak miattuk is megérte volna végigülni a rendezvényt. Azonban elmondhatjuk, hogy ígéretes őszi-téli szezonnak nézünk elébe,  hiszen a magyar tervezők nagyon széles palettán mozogtak, kollekcióik izgalmasak, profik, így bárki megtalálhatja a kedvencét. A mi hangulatképeink mellett rengeteg backstage fotót, beszámolót és részletes leírást is találhattok a TONI&GUY Fashion Week facebook oldalán, ahol napról napra több kép és beszámoló kerül fel, így érdemes mindig visszanézni friss tartalomért.

IMG_20130415_135151.jpgNanushka
IMG_20130415_134306.jpgNanushka
IMG_20130416_193656.jpgJe suis belle
IMG_20130415_135943.jpgANDA
IMG_20130415_140619.jpgAnh Tuan
IMG_20130415_134428.jpgUSE Unused
IMG_20130415_135315.jpgNUBU
IMG_20130416_193359.jpgAnn
IMG_20130415_140907.jpgEnn

Megosztás:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása