ANNENN

Fashion, design, art and beauty passion from Hungary!

Nosztalgia és elegancia - Dora Abodi 2012 tavasz-nyár

2012. április 11. 12:02

MariAnn

Megérkeztek hozzánk is a Dora Abodi 2012-es tavaszi és nyári kollekció lookbook fotói, úgyhogy mutatjuk is őket rögtön, hiszen nagyon érdekes és nosztalgikus világot idéznek az új kollekció darabjai. Ahogy a cím is mutatja, a ruhákra a klasszikus szabásvonalak, nosztalgikus hangulat és elegancia jellemző.

Ami felkeltette a figyelmemet, az az inspirációul szolgáló Hotel Chateau Marmont, hiszen ennek a nyugat-hollywoodi hotelnek kultikus világa inspirálta a kollekciót. A ruhák a tervező, Abodi Dóra elmondása alapján az 50-es, 60-as évek hollywoodi nyarait és a hotel vendégeinek laza és elegáns nyári ruháinak hangulatát idézik. Ez a korszak szerintem tetten érhető a hosszabb ujjakban, a derékvonal hangsúlyozásában és a szoknyák formájában.

Különlegessége a kollekciónak az anyagokban is megmutatkozik, hiszen exkluzív hernyóselyemből készült néhány ruha, de nagyon jellegzetesek lettek a saját  tervezésű printek, amiket a strandtáskákon láthattok. Ezek a kedvenceim, valamint a második képen látható ruha, de a cipők is szeretni valóak: a masnis platformcipők neonszínű, testszínű lakkbőrből készültek. Csak néhány, a nekem legjobban tetsző szettet választottam ki, hiszen rengeteg új darab született. Ezeket látjátok a képeken. Nektek tetszenek?

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása