ANNENN

Fashion, design, art and beauty passion from Hungary!

A The Garden Studio-ban jártunk

2011. október 03. 10:03

AdriEnn

Említettük nektek, hogy nemrég több sajtótájékoztatón is jártunk. A közelmúltban volt lehetőségünk meglesni egy teljesen új, friss stúdiót, melyet Sikó Bálint webdesigner és Tomcsányi Dóri divattervező alapított. Örömmel számolhatunnk be nektek arról, hogy a TheGardenStudio egy igazán szeretnivaló és különleges műhely, showroom, és webshop egyben, ahol bemutatkozhat a magyar design legfrissebb generációja.

A design hét keretein belül is lehetőség nyílik bekukkantani a studióba, feltétlen tegyétek meg!

"A Studio leginkább egy olyan kertre hasonlít, ahol nem szigorú rendben sorakoznak az ágyások, hanem szabadon nőnek egymás mellett a zöldségek, a virágok és a fűszerek. A design legtágabb értelmezése jelenik meg a koncepcióban, amelybe belefér a grafikától a bútorokon át a gyerekjátékokig minden. Az alapítók is látszólag két, egymástól távol álló szakma képviselői - de valójában már első közös projektjük is, a Design Hétre készülő installáció is megmutatja, mennyire inspirálóan hat egymásra két - eltérő látásmóddal rendelkező - designer."

Kikkel is találkozhattok a TheGardenStudióban:

"Kele Sára nevét sokan onnan ismerhetik, hogy ő prezentálta az első átfogó koncepciót a budapesti kölcsönkerékpár-hálózatra. Fogasa és falhoz illeszthető asztala az újrahasznosítás új dimenzióját mutatják be, ahol a reciklált faanyag megjelenése nem barkácsolt hatást kelt, hanem precíz, minőségi felületeket alkot. Munkái hamarosan megvásárolhatóak lesznek a webshopban.
További információ: http://sarakele.com/

Vidó Nóri építész - nagy álma, amelyet a Bauhaus inspirált, hogy komplett házat tervezzen bútorokkal, kiegészítőkkel együtt. Szoborszerű székei tele vannak meglepetésekkel, erősen érződik rajtuk az építészeti látásmód. 
További információ: vidonori.com

A TheGardenStudio kis csapattal indul útjára, amely folyamatosan alakul, bővül majd. A ruha vonalat jelenleg az alapító, Tomcsányi Dóri aktuális kollekciója képviseli. A Color Project című sorozat őszre született, de távol áll tőle a hűvös évszak borongós hangulata, bizsergetően üde színválasztás jellemzi. A bátor színek találkozása, az arányok és az asszimetria boszorkánykonyhája a kollekció középpontja. További információ: http://doritomcsanyi.com

Juhos Janka friss diplomás ékszertetvező Jujj Jewellery néven tervezett gyönyörű ékszerkollekciót Tomcsányi Dóri Color Projectjéhez. Speciális bükkfahártyát rétegelt fémmel, így az ékszerek rugalmasak, és könnyedén méretre igazíthatóak - szintén megtalálhatóak a Studio-ban.
További információ: http://jankajuhos.blogspot.com/

 

 

Szintén a fiatal tervezőgeneráció tagja Oláh Anna, aki az Anna Amelié brand-del lesz jelen a Studio-ban. Most még debütáló, Naturlight kollekciójából láthatunk egy-egy darabot, ahol a természetességet a bézs és a pasztellek használatával hangsúlyozta a tervező. 
További információ: http://www.annaamelie.com

Káldy Júlia szintén most végzett a MOMÉ-n, és az egyik legnagyobb sikerű diplomaprojektet tudja maga mögött. Az Unibody c. rendhagyó cipőkollekció darabjai a testtől függetlenül életrekelt szürreális végtagok, egészen addig amíg rá nem kerülnek a lábra, mert attól kezdve eggyé válnak azzal.
http://www.juliakaldy.com/

 

 

Bodonyi Panni grafikái szintén kaphatóak lesznek a Studio-ban. Idén két kategóriában kapta meg az Aranyvackor gyerekkönyv illusztrátori verseny díját, illetve kiállított a Printában, tavaly pedig a Nedü Kávézóban láthattuk a munkáit. 
További információ: http://annabodo.com

A Studio nyitottságát mutatja, hogy olyan projektek is beleférnek a látókörébe, mint a FAUN project, Trellay Levente és Somoskői Gábor brandje. A gyönyörű, kézzel készült longboardok vigyáznak a környezetre, és mára nagy ismertségre tettek szert a szubkulturán kívül is. 
További információ: http://heroinemuhely.tumblr.com/

Megtalálhatóak a Studioban a Kiskakas fajátékok is, így a gyerekek se maradnak ki. A tervezők az első játék-kollekció megtervezésére egy hangszerkészítőt kértek fel, aki kézműves módszerekkel, nemes faanyagokból formált tömörfa játékokat, szobrokat.
További információ: http://www.kiskakas.co.hu/ "

Fotók, forrás: TheGardenStudio 

Megosztás:

Címkék: tomcsányi dóri thegardenstudio

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.