ANNENN

Fashion, design, art and beauty passion from Hungary!

Dori Tomcsanyi: Modern Gastronomy

2013. július 10. 18:01

MariAnn

Tomcsányi Dóri öt darabból álló diplomakollekciója lenyűgöző. Azt hihetnénk, hogy már jóval korábban túl volt a tanulás időszakán, hiszen szezonról szezonra annyira magabiztos és profi kollekciókat készített eddig is. Most viszont, hogy hivatalosan is befejezte tanulmányait, még bátrabban nevezhetjük a legígéretesebb magyar tervezőnek. Legújabb munkája - a diplomaprojektje - nagyon érdekes képzettársítás, a gasztronómiából inspirálódva alkotta meg ruháit, amihez csodaszép kisfilm is készült, azt feltétlenül nézzétek meg! A hivatalos leírást lent találjátok, sokkal szebben összefoglalja a diplomamunka lényegét, mi pedig csak gratulálni tudunk hozzá.

diploma01.jpg
diploma04.jpg
diploma03.jpg
diploma05.jpg
diploma02.jpg
diploma08.jpg
diploma07.jpg

modern gastronomy by dori tomcsanyi from ederkrisztian on Vimeo.

"Tomcsányi Dóri a testen tálal. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett tervezőt a kortárs gasztronómia és az öltözéktervezés átjárásai izgatják, diplomájában öt ételhez öt öltözék kapcsol vissza. A ruhákat informáló ételsort a Moha és Sáfrány gasztrobloggere, Vidó Nóri állította össze, az ételek a kortárs gasztronómiáról átfogó képet mutatnak, egy érdekes, szintén feminin összegzését a jelenlegi gasztronómiai érdeklődésnek. Az ételek így szabadon alakultak, melyet az egyes elkészítési fázisok, felhasználások, változó állagok tanulmányozása kísért. Az előkészületek során a két terület összefonódásai is nyilvánvalóvá váltak: a hőprés alatt hasonló folyamatok mennek végbe, mint sütés közben, a szabás pedig jól megfeleltethető a vágásnak, aprításnak is.

Az alkalmazott technológiák sora a testtől elemelt, szabad, autonóm formákban érvényesül, a modelleken tálalt ruhák mind önállóan működő tömegek. A kivétel nélkül kézzel készült darabok a hímzés, a kötés, a horgolás, a vágás lehetőségeit mind megmutatják."

fotók: Károlyi György
videó: Éder Krisztián

a kiegészítőkért külön köszönet Juhos Jankának és Káldy Julinak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása