ANNENN

Fashion, design, art and beauty passion from Hungary!

Májusi retró

2013. április 07. 17:38

MariAnn

A május különleges hónap, mivel mindig annyira ódivatú érzéseket hoz elő belőlem. Lehet, hogy a legnagyobb divatházak tervezőinek fejében nincs ott a május elsejei ünnepségek emléke, ennek ellenére mégis belecsúsztak a retróba. Sőt, kicsit túlzásba is vitték a 2013-as tavaszi/nyári trendeket elnézve, ám pont emiatt kötelező egy, a képen láthatókhoz hasonló darab a ruhatárunkba, ha lépést akarunk tartani.

A képekről eszembe jut anyukám szekrénye, ahol ezer éves, iszonyat kényelmetlen, nem szellőző anyagból készült hatalmas sárga és barna mintás ruhákat őrzött, már ő is csak emlékként. De nem csak ezek a poros anyagok utánérzései jelentek meg idén, hanem a minták is: csíkok, apró és hatalmas kockák, sőt, kockák mindenhol, főleg Marc Jacobs ruháinál. De nézhetjük a fazonokat, a felhajtott szárú bő nadrágok, az ujjhosszak, az ormótlan sarkú cipők mind a 70-es és 80-as éveket idézik nekem. Persze ezek hiába múltidéző darabok, ügyesen kombinálva egy szetten belül nagyon is aktuális hatást lehet elérni velük. Így most, hogy április végén talán végre megérkezik az igazi tavasz, májusban mindenképpen érdemes lesz beszerezni egy karakteres darabot, mondjuk csíkos felsőt, vagy felhajtott szárú nadrágot, de a szélsőségeket azért érdemes kerülni.

chris-nicholls-1957.jpg

chris-nicholls-1964.jpg

BazaarLA5.jpg

vogue-thailand-monotones9.jpg

AymelineValadeNumero7.jpg

KarlieKlossID4.jpg

BazaarLA4.jpg

Fotók: fashiongonerouge.com: Harper's Bazaar LAtin America, Fashion Magazine, Vogue Thailand

Megosztás:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása