ANNENN

Fashion, design, art and beauty passion from Hungary!

Letisztult férfi divat MeiKawa-tól

2012. február 01. 21:47

AdriEnn

Karácsony előtt jártam a Design Terminálban ahol amellett, hogy karácsonyi vásáron kutakodtam, a földszinten lévő "shop"-ba is belestem. Számos számomra kedves magyar tervező ruhájával találkoztam, de a kezembe akadt egy olyan márka is, amelyről eddig nem hallottam. Ez pedig nem más, mint a MeiKawa, Kasza Emese alkotásai. Ott és akkor beleszerettem az összes darabba. Gyönyörű, letisztult, de részleteiben mégis nagyon különleges darabok. Csodásak! Emese további alkotásait is minden bizonnyal figyelemmel kísérem majd és beszámolok nektek róluk itt a blogon.

"2006-ban a Hepp csoporttal kezdte tervezői pályáját. Saját márkája, a Mei Kawa 2010 őszén indult, aminek tervét már régóta érlelte. Egyelőre csak férfiaknak készít ruhákat, de tervei szerint idővel nőknek is fog tervezni. Férfiaknak jelmezt vagy utcai viseletet korábban is gyakran tervezett, aztán tudatosan is elkezdett foglalkozni a témával. Rájött, hogy férfiak szinte csak tömeggyártásban készült konfekció-ruhákból tudnak válogatni, bár lenne igényük másra is. Ezért szokatlan szabászati megoldásokkal, természetes anyagokkal nekik készít kényelmes ruhákat. A ruhák tesztelését különböző területről érkező, eltérő fizikumú férfiakon végzi; azt vizsgálgatja, hogyan érzik magukat a ruhában, hogyan viselkednek bennük, és mindezt aztán beépíti a tervezésbe. A FLATLAB nevű lakásműhely tagja, mely hat fiatal tervező közös alkotótere és bemutatóterme; munkái iránt Berlinből és Londonból is érdeklődtek. " (Wamp.hu)

Fotók

 

Megosztás:

Címkék: férfi meikawa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Salubrie 2012.02.02. 00:09:44

Picit azért hegyvidéki öltözet ide nekünk ez...
az utolsó képen, ha a cipzár alatt az egy tároló, akkor elsőrangú rekesz egy kalasnyikov számára.
a negyediken lévő fehér ing oké, de stilizált.
csak geekeknek tervez?

msnick 2012.02.02. 10:22:22

Szerintem nagyon szerencsétlenül néznek ezek a ruhák.
Magyar tervező meg miért választ ilyen japános (?) márkanevet?

Kono 2012.02.02. 10:34:51

Csak én nem látom ezeket a képeket rendesen? Letisztult? Megvilágosodott, esetleg ...
A ruhákról meg elmondanám, csak mellékesen, hogy ilyeneket egy férfi soha nem hord, fel sem veszi. De tervezzétek csak bátran nekünk.
A fehér póló a kivétel, az tetszik. Az jó. Csak azt nem értem, hogy eddig hogyhogy nem találták ki mások :D

kkk666 · http://www.vizvezetekszereles.info/ 2012.02.02. 10:36:19

nem nagyon jó. mindegyik darab szabása lisztes zsák formára hajaz, így első blikkre.

alte trottel 2012.02.02. 14:45:13

Hát persze, hogy vicc!
Kezdve ott, hogy az első öt kép nem is látszik...
És igen, _FÉRFI_ ilyet föl nem vesz, esetleg valami tetőtől bokáig gyantázott metroszex izé.
süti beállítások módosítása