ANNENN

Fashion, design, art and beauty passion from Hungary!

ANNENN bemutatja: Tomcsányi Dóri magyar divattervező

2011. november 14. 18:54

MariAnn

Tomcsányi Dóri egy pimaszul fiatal, önállóan alkotó tervező, aki eddigi munkáival méltán foglal helyet a hazai, tehetségesnek tartott tervezők között.

Dóri jelenleg is a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója, jövőre fog diplomázni kötő szakon, de egy évet tanult Párizsban is. 2009-ben négy másik, szintén a MOME-n tanuló divattervezővel alapította meg a KEPP Showroom-ot,  amely az öt különböző tervező világát egyesítette. 2010-ben kezdett el önállóan, Dori Tomcsányi márkanév alatt tervezni.

2011-ben egy újabb lépés következett, megnyitotta saját showroomját a belvárosban. Dóri Sikó Bálinttal közösen alapította a The Garden Studio-t, méghozzá olyan szándékkal, hogy legyen egy tér, ahol a hazai divat és design legfrissebb generációja is bemutatkozhat. Itt megvásárolhatóak Dóri ruhái, de webshopján keresztül is rendelhetők a ruhák, táskák és kiegészítők, így külföldről is egyre több megrendelést kap.

A ruhák tervezésénél a hangsúly a minimalista szabásvonalakon és színeken van, hiszen ezek a fő ismertető jegyei Dóri eddigi munkáinak. Több önálló projektről van szó, az egyik a titokzatos, szélfútta Hanna, míg az eddigi legnagyobb visszhangot a Color Project kapta, melyhez Juhos Janka készített csodás kiegészítőket. A Color Project egy izgalmas, színes, két részből álló kollekció, mely hagyományos értelemben szezonhoz nehezen köthető, bár első fele őszre készült. Ennek ellenére üde, élénk színek jellemzik, valamint az aszimmetria és az arányok állnak a középpontban. A kollekció fő inspirációja a hatvanas évek grafikai designja, nagy felületek, minta nélkül.

Ennek folytatásaként született a téli kollekció, ahol a színek továbbra is központi szerepet játszanak, de nyugodtabb, téliesebb hatást kelt a sötétkék, a cseresznyepiros. Itt már nem csak az aszimmetrikus darabok játékossága, hanem a kötött ruhák színei is lenyűgöznek. Sőt, nagyobb hangsúlyt kap az anyagválasztás, hiszen selyem, muszlin és bőr is előkerül, ezzel tompítva a vonalak szigorúságát.

Az új ABSOLUT MODE EDITION palack hazai debütálása alkalmából Dóri négy másik hazai tervezővel közösen egyedi, limitált kiegészítőket tervezett, melyeket az új palack ihletett. Az Absolut Vodka és a dizájner együttműködésének eredményeképpen egy táska és egy sál született, melyeken visszaköszönnek Tomcsányi Dóri jellemző stílusjegyei.

Dóri pályája elején áll, igazán érdekes lesz nyomon követni, hogy milyen irányba indul és alkot tovább.

Megosztás:

Címkék: divattervező tomcsányi dóri

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása