ANNENN

Fashion, design, art and beauty passion from Hungary!

Tomcsányi Dóri kiállítás a HybridArt Caféban

2011. május 14. 09:00

AdriEnn

Egy szuper kiállításról szeretnék ma nektek hírt adni. A kiállító pedig nem más ezúttal, mint Tomcsányi Dóri. Dóri egy projektet mutat be Gönczöl Gergö (Flashback), Samaras Daphne, Zsenya&Gróf közremüködésével. A kiállítás tegnap nyílt a HybridArt Caféban. Samaras Daphne és Dóri már korábbi projektekben kapcsán is együttműködtek, ami szintén csodás eredményt hozott, nos most sincs ez másként. Azon felül, hogy a ruhák imádnivalóan bájosak, a projektről készült videó láttán is leesett az állam, kötelező megnézni!!

A „Hanna” egy hosszú-hosszú mese következő fejezete, amelyben Tomcsányi Dóri újabb oldaláról mutatja be hősnőjét, miközben egy apró lépéssel közelebb jut a nöiesség rejtélyének megfejtéséhez. A kiállításon látható fotók, installációk - köztük egy videó - Hanna titokzatos életének mozzanatait dokumentálják.

A projekt a tavalyi nyári heat summer sorozat továbbgondolása, ahol Dóri egy folyamatos mozgásban lévö világot jelenített meg, melyet szélfútta kuszaság és véletlenszerüség uralt. Most elhagyva a fák árnyait egy sokkal otthonsabb helyszínen találjuk magukat. Hanna hazaért, de a selyemtapétával bélelt ékszeresdobozba is magával hozta a természet lágyságát és életteliségét - a kert virágainak egyszerre friss, mégis bódító színei kísérik. Tomcsányi Dóri számára a természetközeliség továbbra is fontos hívószó, Hanna minden ruháját természetes anyagból készítette, gyapjút és az organikus pamut számtalan változatát használja. Hanna ruhatárának legújabb darabjai egy mikrokollekciót alkotnak, amelyet a halk színek és a bátor szabás kettőssége fűz össze.

Tomcsányi Dóri nem hagy fel a kísérletezéssel, de ez most sem megy a nöiesség rovására, bár a fotók olykor szüzies kislányosságot sugallnak, mégis jelen van bennük a magnetikus nöi energia. Találkozhatunk Hannával, de nem áll szóba velünk.

Akárcsak a nagysikerü 2010-es illusion videóprojekt esetében melyet szintén láthattatok itt a blogon is, a mozgókép itt is Samaras Daphné munkája. A fotókat pedig Gönczöl Gergö (Flashback) készítette. További közremüködök: Zsenya&Gróf (stlying), Szelepcsényi Kata (smink), Györffi Béla - Hairclub (haj)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása