ANNENN

Fashion, design, art and beauty passion from Hungary!

ANNENN karácsonyi special - Csináld magad!

2010. december 20. 10:38

AdriEnn

Készültünk egy kis meglepetéssel nektek karácsonyra: Csináltunk együtt néhány egyszerű ajándékot, melyek könnyedén megvalósíthatóak otthon, akár pár perc alatt is. Munkára fel! A poszt végén találtok egy kis ráadás videót, (ami meglehetősen humorosra sikeredett:)- ahol a munkafolyamatokat élőben is megleshetitek.

1. Ötlet szarvas gyűrű

Hozzávalók:

-kb 4m rézdrót, mindenképpen a vastagabb, aminek már van tartása

-kézügyesség;)

 

 

 

 


 

Elkészítés:

Nagyon mutatós, ám kevésbé praktikus ajándék ez a rénszarvasos gyűrű. A rézdrót színe nagyon szép, emiatt érdemes egy kicsit szenvedni, ugyanis szükséges egy nagy adag türelem és kézügyesség is az elkészítéshez. Először az aggancsokat formázzuk meg, utána pedig a szarvas fejét, a kis füleit se hagyjuk ki. Mindezt úgy, hogy a rézdrótot folyamatosan hajlítgatjuk. Miután kész az alap forma, utána már csak jó sokszor körbe kell rajta tekerni a drótot, hogy vastag, anyaggal teli fejecskét kapjunk. Ha ez megvan, akkor jön a gyűrű rész, amit én szintén a drótból tekertem meg, de ez kicsit kényelmetlen viselet. Egyszerűbb, ha a szarvast rögzítitek egy gyűrűalapra, de bátrabbak tekerhetik is a karikát. A végén a drótot dugjátok jól el a szarvas "testében", nehogy megsértse a viselőjét. Ezzel kész is a gyűrű, amiről itt is láthattok egy nagyon klassz fotót! Ugye tényleg szép?

2. Ötlet kismadár gyűrű

Hozzávalók:

- gyűrű alap (hobby boltokban kapható)

- madárka (hobby boltokban, virágboltban kapható)

 

 

Elkészítés:

Bármely hobby boltban vásárolhatunk gyűrű alapot, melyre csak fel kell ragasztanunk ragasztópisztollyal a kívánt "állatkát", de akár lehet valami plasztik gyümölcs vagy más vicces tárgy is.

3. Ötlet pillangós fülbevaló

Hozzávalók:

- drótra tűzött pillangó (hobby boltban, virágboltban kapható )

- pillanatragasztó vagy ragasztópisztoly

 

 

Elkészítés:

A virágboltban, vagy bármely hobby boltban vásárolt vékony drótra tűzött pillangóból (de lehet más is a dróton) karika fülbevalót hajlítunk, és a drót másik végére ráfűzzük a fülbevaló akasztókat. Ezt követően beragasztózzuk a drót végét és betűzzük a pillangóba.

4. Ötlet "tekerős" fülbevaló

Hozzávalók:

- szép "vastag" csavart zsinór (hajókötél-szerű)

- ragasztópisztoly

- fülbevaló akasztó

- összekötő gyűrű

 

 

Elkészítés:

A csavart zsinórt csiga formában, arra mindig kis mennyiségű ragasztót adagolva feltekerjük (ÓVATOSAN, mert a ragasztóanyag nagyon forró!!- hagyjuk kicsit kihülni, csak ezt követően nyúljunk hozzá). Majd mikor elkészült a fülbevaló korong, az összekötő gyűrűt szétfeszítjük, egyik felét a zsinórba tűzzük és egy fogóval összenyomjuk a gyűrűt. Majd ebbe a kis akasztóba rögzítjük a fülbevaló akasztókat.

5. Ötlet tollas csatt

Hozzávalók:

- csitt-csatt

- tollak

- ragasztópisztoly

 


Elkészítés:

Fogunk egy sima csitt-csattot és jól beragasztózzuk a felszínét, majd jó gyorsan rápasszintunk egy bármilyen színű tollat, amit zacskóban csapatostul vásárolhatunk a hobby boltokban. Jól nyomkodjuk rá a tollacskát a csattra és ha már szilárd, akkor próbáljuk ki, hogy csitt-csattog-e a csattunk. Mi fehéret választottunk, de érdemes élénkebb színű tollat választani, ami mutatósabb. A csatt tövébe ragaszthattok apró köveket is, nekem az már túl díszes lett volna. Az ajándék elkészítése baromi egyszerű, a végeredmény viszont olyan, mint a H&M-ben mostanság kapható tollas csattok.

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása